Podnośniki można kupić lub wynająć
-
- Początkujący
- Maszyna: podnośnik koszowy
Podnośniki można kupić lub wynająć
Witam serdecznie na forum podnośniki. Każdy jak widać reklamuje swoje podnośniki. Uważam zawsze, że można kupić potrzebne podnośniki np koszowe czy inne, albo je wynająć z odpowiedniej wypożyczalni. Do zobaczenia!!!!
Re: Podnośniki można kupić lub wynająć
Są takie firmy, które oferują zarówno zakup, jak i wynajem podnośników, a ponadto transport i szkolenia. Po takiej ofercie można poznać naprawdę dobrą instytucję, z jaką warto współpracować długoterminowo.
- cezary_cezary
- Początkujący
Witam!
Pracuję w firmie logistycznej na magazynie wysokiego składu. Codziennie zmagam się ze ściąganiem towarów, niekiedy ciężkich, z wyższych półek. Kiedyś wystarczyła drabina i wózek widłowy. Niedawno mój pracodawca postanowił zaopatrzyć nas w podnośnik podestowy. Dał nam wolną rękę do poszukiwania i padło na JLG 2032ES. Parametrami podnoszenia, jak i samych wymiarów urządzenia były odpowiednie do naszych potrzeb magazynowych. Bardzo dobry i trwały panel sterowania, szybkość podnoszenia i opuszczania. Ze względu na swoją dość dużą platformę, idealnie się nadaje do kładzenia na niej towarów i ściągania kilku kartonów jednocześnie. Kupiliśmy ją w firmie polecanej przez innych, więcej możecie na ten temat znaleźć: http://www.riwalpoland.pl/pl/wynajem/podesty-nozycowe-elektryczne. Jeśli nie możecie sobie pozwolić na kupno, jest również możliwość wynajmu. Jak macie jakieś pytania to mogę Wam odpowiedzieć, pod warunkiem, że będę znał odpowiedź
Pracuję w firmie logistycznej na magazynie wysokiego składu. Codziennie zmagam się ze ściąganiem towarów, niekiedy ciężkich, z wyższych półek. Kiedyś wystarczyła drabina i wózek widłowy. Niedawno mój pracodawca postanowił zaopatrzyć nas w podnośnik podestowy. Dał nam wolną rękę do poszukiwania i padło na JLG 2032ES. Parametrami podnoszenia, jak i samych wymiarów urządzenia były odpowiednie do naszych potrzeb magazynowych. Bardzo dobry i trwały panel sterowania, szybkość podnoszenia i opuszczania. Ze względu na swoją dość dużą platformę, idealnie się nadaje do kładzenia na niej towarów i ściągania kilku kartonów jednocześnie. Kupiliśmy ją w firmie polecanej przez innych, więcej możecie na ten temat znaleźć: http://www.riwalpoland.pl/pl/wynajem/podesty-nozycowe-elektryczne. Jeśli nie możecie sobie pozwolić na kupno, jest również możliwość wynajmu. Jak macie jakieś pytania to mogę Wam odpowiedzieć, pod warunkiem, że będę znał odpowiedź
Wynajem, jeśli podnośniki są potrzebne non stop na magazynie- się nie opłaca. Bardziej opłaca się kupić (oczywiście coś porządnego np. firmy Haulotte) - wyjdzie to taniej (a i w koszta można wrzucić i zakupi i amortyzację).
Ja uważam, że wynajmowanie sprawdza się wtedy kiedy używamy ich rzadko
Super opcje na dobry podnośnik ! Skorzystajcie także z oferty podnosniki-malopolska.pl ! Mega opcja w Małopolsce !
-
- Początkujący
- Maszyna: Podnośnik koszowy zwyżka Niftylift 170 HDET.
- Kontakt:
Witam. Tak jak kolega pisze powyżej; jeśli podnośnik koszowy używany jest sporadycznie można go wynająć, jeśli potrzebny jest praktycznie co dziennie najlepiej kupić. Tylko należy pamiętać, że do obsługi i konserwacji podnośnika koszowego mogą być dopuszczone tylko osoby z odpowiednimi kwalifikacjami nadanym przez UDT.
Przy wynajmie podnośnika serwisem zajmuje się firma zewnętrzna.
Przy wynajmie podnośnika serwisem zajmuje się firma zewnętrzna.